Restaureren

“Een restaurator houdt zich bezig met de materiële zorg voor het cultureel erfgoed dat door uiteenlopende zaken in verval kan raken.”

Aldus de Vereniging Restauratoren Nederland. Diverse schilderijen en objecten worden door Art Dumay al 20 jaar behandeld na een val, en/of verval. Verval door omstandigheden in de omgeving zoals luchtvervuiling of vocht, maar ook de aantasting door de tand des tijds. De vernis droogt op, craquelé ontstaat en daarmee ontstaat afbreuk aan het werk. Ook brand- en vochtschade laat diepe sporen na.

Schoonmaken van een schilderij

Het schoonmaken van een schilderij is de meest voorkomende restauratie. Schilderijen dienen met enige regelmaat schoongemaakt te worden, omdat in de loop der jaren de vernislaag vervuild raakt. 

Gedurende het restauratieproces wordt de oude, vergeelde vernislaag (gedeeltelijk) verwijderd met behulp van oplosmiddelen. Vervolgens wordt er vakkundig een nieuwe vernislaag aangebracht op het werk. 

Wat kunnen wij voor u betekenen

Art Dumay zorgt ervoor dat schilderijen weer in optimale staat komen. Dat geldt ook voor schilderijen die ietwat vergeeld zijn: het schoonmaken van een dergelijk werk levert meer kleur en diepte in het werk en wordt daarmee behouden voor de toekomst.

Onze restaurator is lid van de Vereniging Restauratoren Nederland en daarmee is kwaliteit gewaarborgd.


Wilt u graag eens praten met onze deskundige en uw schilderij of object laten beoordelen?

Maakt u dan eens een afspraak met Paul Dumay op 040-2845208 of via info@artdumay.com

• Behoud van kwaliteit • Verhoging van de waarde • Esthetisch genot •