Onze lijstenmakerij bestaat 85 jaar en staat voor kwaliteit en perfectie; in 1937 gestart als Lijstenmakerij Foederer in Helmond en tot 2008 gevestigd in Helmond, daarna in Nuenen. Foederer is overgaan in Lijstenmakerij Art Dumay en daarmee is een lange familietraditie voortgezet. 

 

Onze lijstenmaker en lijstadviseurs helpen u graag om de juiste omlijsting te vinden, zodat uw kunst het beste tot haar recht komt. Een moderne of klassieke uitstraling, alles wordt op maat gemaakt.

Naast houten en aluminium (wissel)lijsten, leveren wij ook baklijsten en handgemaakte lijsten. Wij gebruiken uitsluitend zuurvrije materialen, museum passe-partoutkarton en u kunt kiezen uit gewoon glas, ontspiegeld mat of het speciale Perfect White Art Glass, ook wel ‘museumglas’ genoemd, voor optimale helderheid. Wij werken hierbij samen met Larson-Juhl B.V. We lijsten natuurlijk niet alleen kunst, foto’s, etsen en tekeningen in. Denk aan alles wat gekoesterd wordt en tastbaar is.

Afgelopen jaren hebben wij kunstwerken gemaakt van borduurwerken, doopjurken, voetbalshirts, souvenirs en knuffeltjes. Een goede inlijsting verfraait het werk en conserveert tevens. Bent u niet toe aan een nieuwe lijst, maar verdient uw oude lijst restauratie of is het glas gebroken? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze lijstenmaker kan schade aan een lijst vakkundig herstellen. Wij verwelkomen u graag: Cockeveld 4 Nuenen. De lijstenmakerij is dagelijks geopend van 10 tot 16 uur.

Previous
Next

Wilt u een afspraak maken met één van onze lijstadviseurs?