Ontmoet het team van Art Dumay

Na mijn studies Tropische Landbouwkunde en Milieukunde heb ik jaren gewerkt in een adviesrol aan bedrijven. Wat ik toen zag bij de ondernemers die ik bijstond was de passie waarmee ze hun bedrijf voerden, dat is me altijd bijgebleven. Mijn jeugd werd gekenmerkt door veel kunst en antiek om me heen; van huis uit kreeg ik die liefde maar ook een handelsgeest mee. Na een 12,5 jarig dienstverband in de milieuwereld en na een studie en stage in de kunstwereld ontstond Art Dumay: nu 22 jaar geleden. 

Als commercieel directeur ben en voel ik me verantwoordelijk voor het adviseren van onze relaties over het taxeren, aankopen of afstoten van kunst en het op zoek gaan naar mooie collecties in de markt. Het ene werk van een passionist brengen naar de andere passionist: dát is wat mij drijft. Als ik een tweede leven zou hebben, zou ik archeoloog kunnen en willen zijn: ook dat vind ik heel interessant! In mijn vrije tijd sport ik veel en geniet ik van mooie foto’s maken van en in de natuur.

Als kind van pioniers in Flevoland, was mijn jeugd doorspekt met ‘creëren’. Het onmogelijke mogelijk maken. ‘Kan niet’ bestond volgens mijn vader niet. Voor mijn studie HEAO communicatie in Eindhoven verliet ik op mijn 18ehet ouderlijk pioniersnest en vloog ik uit. Na mijn studie heb ik een dikke 10 jaar gewerkt in de reclamewereld aan bureauzijde; eerst als Accountmanager en later als Account Director.

 

 In 2004 stapte ik bij mijn man Paul in, in het bedrijf Art Dumay (est 2000). Zijn passie voor kunst en zijn vrijheid als ondernemer vond ik zeer aanlokkelijk. Nu 18 jaar na deze overstap houd ik me nog altijd bezig met financiën, communicatie en marketing en het leiden van Art Dumay. Het plezier in de groei van ons bedrijf, het samen met een mooi team creëren en het dagelijks omringd zijn met pracht aan kunst; dat is wat mij drijft. Sinds kort ben ik groot fan van padel. Zet mij op die padelbaan en ik ben happy! 

Kunst? Dat is mij met de paplepel ingegoten. Ik ben er mee én tussen opgegroeid. Mijn familie had diverse galeries in Nederland en als kind kwam ik op bezoek bij Corneille en Karel Appel en leerde ik de kunstwereld kennen. Na mijn studie aan het AMFI in Amsterdam ben ik ingestapt in ons familiebedrijf. Naast mijn toenmalige functie als galeriehouder ben ik me gaan verdiepen in het veilingwezen. Ik studeerde bij het Sotheby’s Institute of Art in Londen en heb stagegelopen bij Phillips auctioneers. 

Na mijn avontuur in Londen kwam ik in contact met Paul Dumay en met hem ontstond een enorme klik. Daar waar hij zich richt op klassieke kunst, richt ik me op moderne kunst. Inmiddels ben ik Executive Manager en leid ik Art Dumay voor nu en met een blik op de toekomst. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op de golfbaan of op de tribune van mijn clubje PSV, want ik en ben en blijf een echte Eindhovenaar! 

Met een moeder als kunsthistorica en uit een familie van verzamelaars, is mijn passie voor geschiedenis, kunst en antiek met de paplepel ingegoten. Tijdens mijn studie Geschiedenis werkte ik als veilingmedewerker bij Van Stockum’s Veilingen in Den Haag. Hier heb ik de fijne kneepjes van het vak opgedaan. Er ging een (kunst-)wereld voor mij open! Na afronding van mijn master aan de UvA ben ik bij Catawiki aan de slag gegaan. 

 

Na jaren met veel plezier in de online veilingwereld als accountmanager te hebben gewerkt, miste ik het klantcontact en kunst in mijn handen te hebben. Ruim twee jaar geleden heb ik daarom de overstap gemaakt naar Art Dumay, waar klantcontact centraal staat en ik mij dagelijks met kunst omring. Ontspanning vind ik in sport: klimmen, hardlopen en daarnaast ben ik wekelijks in mijn kajak in en rond de wateren van Amsterdam te vinden. Deze hobby’s vormen een goede balans voor de focus en detail in mijn werk. 

 

Mijn naam is Marjolein, moeder van drie prachtige kinderen en sinds 5 jaar woonachtig in het mooie gezellige Nuenen. 

Na 14 jaar in de zorg te hebben gewerkt als sociaal pedagogisch medewerker zocht ik een nieuwe uitdaging. Ik stond   op een ‘het roer om’ moment. Gezien mijn talenten in organiseren gecombineerd met de rust waarmee ik zaken oppak, bleek de ontmoeting met Paul en Melanie Dumay een vruchtbare. Zij bieden mij de kans om deze nieuwe stap in mijn leven te zetten en mijn talenten in te zetten bij Art Dumay. Vanaf 15 augustus 2022 ben ik, met veel plezier, begonnen als Chief Hapiness Officer. Hier ben ik het eerste aanspreekpunt van Art Dumay voor relaties en klanten maar ook voor het gehele team. Als spin in het web zal ik het officemanagement gaan beheren. Ik wens u van harte welkom bij Art Dumay. De koffie/thee staat klaar!  

Analyseren, analyseren, analyseren, ik kan er niet genoeg van krijgen. Elke dag als aan het werk ben kijk ik met een glimlach toe welke ontwikkelingen er zijn en welke uitdagingen er liggen. Hoe kunnen processen efficiënter verlopen, waarmee kunnen wij onze klantervaring nog meer verbeteren. Dit is met mijn opleiding als chemisch ingenieur en als ondernemers-zoon mij met de paplepel ingegoten. 

 

Een kritische houding naar jezelf, je eigen onderzoek, om hier het maximale uit te halen, dat is waar ik iedere dag voor ga. Deze discipline voer ik naast mijn parttimejob en mijn studie ook uit in mijn zwemsport, je vindt mij per week 15u in het water om daar het maximale uit mijzelf te halen. Dat had echt niemand verwacht toen ik als 4-jarige menneke huilend het water uit kwam lopen met watervrees en hiervoor 2jr in water wennen therapie heb gezeten! Kortom alles is mogelijk, als je daar maar hard genoeg voor werkt! 

Ik kom uit een semi creatieve familie waarin creativiteit zich in elk persoon anders uit. Voor mij is de creativiteit weggelegd in beeld, als kind kreeg ik tijdens de vakantie een wegwerpcamera waarmee ik mij de hele vakantie vermaakte. Maar tijdens mijn opleiding fotografie op het SintLucas heb ik mezelf echt kunnen ontwikkelen tot fotograaf.  

Na 6 jaar als modefotograaf gewerkt te hebben, heb ik nu helemaal mijn draai gevonden als kunstfotograaf. 

Ik sta dan ook liever achter de camera in plaats van ervoor. De mooiste foto’s van een kunstwerk maken en het vastleggen van de details van dat ene kunstwerk, elke keer weer opnieuw: dat is wat mij drijft. 

It’s Only Rock ’n Roll But I Like It…. Dat blijkt ook wel uit mijn muzieksmaak: ik ben groot fan van The Rolling Stones.  Van spelen op mijn gitaar en het luisteren naar goeie rockmuziek word ik een gelukkig mens. 

Naast mijn opleiding International Business werk ik gemiddeld 12 uur per week bij Art Dumay. Ik ben 1,5 jaar geleden begonnen als logistiek medewerker: 2 keer per week zorgde ik voor het goed en degelijk inpakken van de kunstwerken die Art Dumay wereldwijd verstuurt. Ook de afhandeling bij de verschillende verzendmaatschappijen verzorg ik zodat onze klanten hun gekochte kunstwerk zo snel mogelijk thuis ontvangen, waar ook ter wereld! 

 

Ondertussen ben ik gegroeid tot verantwoordelijke voor de logistieke afdeling en begeleid ik 2 andere inpakkers met hun werk. Daarnaast kan ik mezelf ontwikkelen bij Art Dumay omdat ik de mogelijkheid heb gekregen om wekelijks aan de site te werken, de webshop te optimaliseren en de SEO zo goed mogelijk in te stellen. Dat vind ik geweldig, ook omdat het bij mijn opleiding past, maar persoonlijk ligt daar ook mijn drive. Naast studeren en werken ben ik bijna dagelijks te vinden in de sportschool, ook daar heb ik doelen die ik wil bereiken!

‘Niet achter de geraniums gaan zitten, dan word je snel oud’, dat is mijn motto. Alhoewel ik al lang gepensioneerd wil ik nog steeds niet thuis zitten, ondanks dat ik bijna 80 ben. 


Mijn conditie is goed, mijn gezondheid ook en mijn hersens werken nog perfect. Dat samen met mijn gouden handjes zorgt ervoor dat ik voor mijn dochter en schoonzoon bij Art Dumay mooie taken kan vervullen. 


Ik houd me bezig met het onderhoud in het pand en ontwikkel, teken en bouw waar nodig zaken die zij nodig hebben in het pand. Voor de rest probeer ik de boel ordelijk en netjes te houden. Bij Art Dumay gebeurt dagelijks zoveel dat het op orde houden van de zaak belangrijk is. Ik doe dat nog altijd met veel plezier. In mijn vrije tijd fiets ik graag met mijn vrouw, of alleen hele afstanden op mijn racefiets.