FAQ Art Dumay

Art Dumay

Art Dumay is een gevestigde kunsthandel in Nuenen, vlakbij Eindhoven – Nederland.
Daarnaast zijn we ook een projectbureau en bieden we kunsttaxaties, collectiebeheer, kunst bemiddeling via online verkoop en het organiseren van kunstgerelateerde evenementen. Wij verkopen kunstwerken van en voor verzamelaars, zowel bedrijven en instellingen als particulieren.
Art Dumay heeft een professionele restauratie- en inlijstafdeling om aan al uw wensen te voldoen.

Zeker, we zijn actief op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Kopen

Bij Art Dumay werken we met verschillende veiling- en verkoopplatformen waarop we kunst aanbieden én we hebben onze eigen webshop. Klik hier om verder te gaan naar ons aanbod op de veiling- en verkoopplatformen. Of klik hier om onze webshop te bekijken.

Zeker! In de meeste gevallen kunt u kunstwerken die online aangeboden zijn bij ons in Nuenen komen bekijken om te zien of het werk ook in het echt aan uw wensen voldoet. Maak hiervoor graag eerst een afspraak, zodat we het werk klaar kunnen zetten voor u!

U kunt uw aankoop gemakkelijk en veilig betalen met iDEAL of SOFORT Banking.

Ons aanbod is enorm breed: klassieke schilderijen, tekeningen, etsen, moderne doeken, zeefdrukken en ook beelden en objecten, van bekende en nog onontdekte kunstenaars. Bekijk hier ons huidige aanbod. Dit varieert wekelijks.

Verkopen

Bij Art Dumay bemiddelen we in de verkoop van kunstwerken, waarbij we u ontzorgen in het volledige traject, van fotograferen en aanbieden tot verzenden en de financiële afhandeling. Om te beoordelen hoe we uw kunstwerken het best kunnen bemiddelen, kunt u ons een aantal duidelijke foto’s van de werken toesturen per mail of via WhatsApp (+31682086066), samen met de bij u bekende informatie over de werken. Onze experts bekijken dit en bieden u verdere informatie en een voorstel op maat. Kijk hier voor meer info!

Ja, absoluut. Bij Art Dumay hebben we jarenlange ervaring in het bemiddelen van kunstcollecties van grote en kleinere omvang. We ontzorgen u in het gehele traject. Kijk hier voor meer info of neem contact op met Just Stroeken via just@artdumay.com.

Taxeren

Zeker! Onze experts helpen u graag. Elke zaterdag bent u van harte welkom op het schilderijenspreekuur tussen 10.00 en 16.00 uur. Aanmelden is niet verplicht. Een telefoontje van tevoren waarin u een tijdsindicatie geeft wordt gewaardeerd. Deze taxatie (op zaterdag) is vrijblijvend en gratis.

U kunt ook duidelijke foto’s (overzicht+details) mailen naar taxaties@artdumay.com of whatsappen naar +31 6 82086066.

Taxeren op locatie tegen een vooraf met u afgesproken tarief is mogelijk, graag ontvangen op voorhand foto’s van uw te taxeren kunstwerken. U kunt de foto’s van het kunstwerk versturen naar taxaties@artdumay.com of whatsappen naar +31 6 82086066.

Wij taxeren zowel enkele kunstwerken als gehele kunstcollecties.

De taxateurs van Art Dumay verzorgen taxatierapporten van kunstwerken voor boedelscheiding, waardebepaling of verzekering. Zowel voor particulieren als voor verzekeraars, notarissen of curatoren. U kunt hiervoor een offerte aanvragen via officemanagement@artdumay.com

Wij organiseren twee maal per maand een taxatie dag op een externe locaties door heel Nederland. Houd onze website in de gaten voor een taxatie dag bij u in de buurt.

Verzenden / Ophalen / Retourneren

Uw aangekochte kunstwerk wordt zorgvuldig verpakt in beschermende noppenfolie en ander inpakmateriaal en vervolgens verstuurd met een persoonlijke koerier (binnen NL en BE) of per pakketpost (internationaal). Hierdoor kunnen we de kans op schades minimaal houden.

Verzendkosten variëren per formaat van het kunstwerk, bij ieder kunstwerk worden de verzendkosten individueel bepaald. De verzendkosten worden weergegeven wanneer u uw adresgegevens invult.

Verzendingen in Nederland worden binnen 1-2 dagen geleverd. Verzendingen naar het buitenland worden binnen 2-5 dagen geleverd.

Art Dumay verzend al haar pakketten wereldwijd

Dat kan op maandag t/m zaterdag, tussen 10.00 en 16.00 uur op Cockeveld 4 in Nuenen (NL).

Restaureren

Ieder kunstwerk is uniek, dus om te bepalen welke restauratiewerkzaamheden nodig zijn, is het noodzakelijk dat onze expert bij Art Dumay het kunstwerk fysiek kan beoordelen. Hij vertelt u dan meer over de mogelijkheden, kosten en tijdsduur. Kijk voor meer informatie ook eens hier.

 Ja, onze restaurator is lid van de Vereniging Restauratoren Nederland. Kwaliteit is daarmee gewaarborgd.

Dit is afhankelijk van werkzaamheden aan het werk. Vaak zijn de werken binnen twee werken voorzien van een restauratie.

De taxateurs van Art Dumay verzorgen schaderapporten van kunstwerken voor de verzekering. Zowel voor particulieren als voor verzekeraars, notarissen of curatoren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Inlijsten

Absoluut. Onze lijstenmakerij bestaat sinds 1937 en onze kundige lijstenmaker en adviseurs helpen u graag. Wij kunnen zowel staaflijsten als handgemaakte lijsten voor u maken. Onze collectie bestaat uit meer dan 1000 lijstprofielen. Een afspraak maken voor een persoonlijk advies is het makkelijst! Dat kan via jan@artdumay.com . Lees hier verder voor meer info.

U kunt uw kunstwerk voorzien van een  nieuwe lijst binnen 10 dagen ophangen aan de muur.

Dat kan zeker. Laat ons dit bij aankoop weten, dan bespreken we samen de mogelijkheden! . Neem contact met ons op.

Inkoop en uitbetaling

De inkoopverklaring dient u in te vullen, te ondertekenen en naar ons te retourneren als pdf (inkoopverklaring@artdumay.com)  Hiermee kunnen we het verdere uitbetalingsproces in gang zetten.

Er zijn verschillende manieren om documenten online te tekenen. Indien u hier nog geen software voor heeft kunt u de volgende software gebruiken.

Wanneer u een inkoopverklaring ontvangt, dient u deze in te vullen, te tekenen en naar ons te retourneren. Dan krijgt u binnen 4 tot 6 weken uitbetaald, afhankelijk van de afhandeling bij douanes, internationale verzending, retourrechten en afhandeling door het platform waarop het werk verkocht is.

Voor vragen over de status van uw bemiddeling kunt u terecht bij Marjolein Kalk-van Hest via Marjolein@artdumay.com.