Contact

Art Dumay & Lijstenatelier Foederer
Cockeveld 4
5672AE Nuenen

Op steenworp afstand van Eindhoven. Onze locatie heeft 10 parkeerplaatsen voor de deur.

Telefoon: 040-2845208 of 040-2838117
Email: info@artdumay.nl

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief!

CORONA MAATREGELEN:
Wij hanteren bij elk proces binnen ons bedrijf de richtlijnen van de RIVM en werken we volgens de AVG normen.
Gezien de grootte van ons pand kunnen wij de nodige afstand van 1,5 meter realiseren. U bent dus hartelijk welkom!

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 12.00 – 17.00 uur. Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur.

2020: Team Art Dumay

Melanie Dumay (algemeen directeur), Paul Dumay (commercieel directeur).

Jolien Lamberts (conservator), Maikel van der Aalst (salesmanager), Gerhard Alink (huismeester), Wendy van der Wallen (projectmanager), Alexander Nijst (projectassistent), Tyra Ebbersten (projectassistent).

Pand Cockeveld

Historie

2017

Het bedrijf en ook het team blijft groeien, waardoor ook het pand aan het park te klein wordt. Art Dumay besluit neer te strijken op Cockeveld 4 in Nuenen. Waar Paul en Melanie samen met hun team in een voormalig showroom alle ruimte hebben om hun droom waar te maken.

Jan Sluijters

2015

Oog voor de toekomst hebben zowel Paul als Melanie altijd gehad en dus zagen zij de potentie van het internet. Daarom boden zij als proef een schilderij van Jan Sluijters met een waarde van 120.000 euro aan via veilingwebsite Catawiki. Iets wat op dat moment heel innovatief was in de kunstwereld, zeker voor zo’n kunstwerk. Die durf resulteerde een paar jaar later in een nauwe samenwerking met Catawiki. Tegenwoordig worden dan ook alle kunstwerken bij Art Dumay online aangeboden en geveild.

Knipsel2010

Paul en Melanie besluiten hun eerste pand te verlaten en verhuizen naar het park in Nuenen. Hier kunnen zij zowel klassieke, als moderne kunst en het restauratie- en lijstenatelier kwijt in één ruimte. Op de begane grond bevindt zich de galerie en op de eerste etage is de lijstenmakerij te vinden.

Foederer_Interieur_1_1971

2009

Art Dumay besluit om lijstenmakerij Foederer (anno 1937) uit Helmond over te nemen en zette daarmee de lange familiehistorie van het bedrijf voort. De naam werd, uiteraard, aangehouden! Meer over Foederer vindt u hier.

Boordseweg 2008

2008

Het pand aan de Boordseweg wordt langzaam te klein en daarom breidt Art Dumay in 2008 uit. Er komt een tweede winkel bij aan Parkstraat 3F. Vanaf nu kunnen mensen voor klassieke kunst en restauraties terecht aan de Boordseweg. Voor moderne kunst en de lijstenmakerij hoeven mensen alleen maar de straat over te steken naar het andere pand.

Boordseweg 2004

2004

In dit jaar vestigt Art Dumay zich in het eerste officiële pand op de Boordseweg 2a in Nuenen. Datzelfde jaar besluit Pauls’ vrouw Melanie Dumay ook in de zaak te stappen. Haar communicatieachtergrond komt hierbij perfect van pas en het bedrijf maakt dan ook een flinke groei door.

LOGO KH ARTDUMAY ZWART

2001

Art Dumay wordt opgericht door Paul Dumay. Hij gaf zijn bestaande carrière op voor een zelfstandig bestaan in de kunst. In het begin start hij met kunstbemiddeling, maar enkele jaren later komen daar ook restauraties bij.  In de eerste instantie werkt hij vanuit huis, waarbij de buren zich weleens afvroegen waar hij alle kunstwerken liet die hij steeds in en uit de auto laadde.