Nazli Nabet

Nazli Nabet is een Nederlands-Perzische kunstenaar, gevestigd in Nederland. Ze studeerde Lifestyle en Design aan de Willem de Kooning Kunstacademie in Rotterdam.

“Het leven is een doolhof, er is geen absoluut begin of een einde aan iets. Ik teken het meest vluchtige element van het leven, emoties, in een portret met een doolhof. “

Het begon met een droom. In december 2014 was het ongeveer 7 jaar geleden dat Nazli Nabet haar broer moest missen in de wereld van de levenden. In haar droom liep ze vlak achter hem. Ze wist dat hij niet langer bij haar was, maar ze verlangde er naar zijn gezicht te zien. Nazli volgde hem, terwijl hij wegrende in een groot, donkergroen Victoriaans doolhof. Ze volgde hem het doolhof in, maar verloor hem na een tijdje uit het oog en verloor daarmee ook al haar hoop om hem te zien. Op dat moment voelde ze dat ze werd opgetild. Terwijl ze boven het doolhof zweefde, begon het doolhof in haar broers gezicht te veranderen.

Toen ze wakker werd in tranen, besefte Nazli Nabet dat het allemaal een droom was. Het was die vroege koude en donkere december ochtend dat ze het gezicht begon te tekenen dat ze had gezien. Die tekening is het gezicht van een man gecreëerd uit een doolhof, het meest recente beeld dat ze van haar broer heeft. Zo ontstond haar serie portretten.

Elk doolhof dat ze tekent, is om een ​​moment, een emotie, een vluchtig gevoel in een portret te vereeuwigen.

Beschikbare werken van Nazli Nabet zijn hier te vinden.