Mina Donyavi

Mina Donyavi is een Iraanse kunstenares geboren in Teheran, 1981. Ze studeerde af in beeldende kunst en schilderkunst aan de Universiteit van Wetenschap en Cultuur in Elmo Farhang. Ze begon haar professionele carrière op 16-jarige leeftijd met een particuliere opleiding om zich voor te bereiden op de kunst academie.

Als jonge vrouw heeft ze een manier moeten vinden om haar dromen te volgen en de vrouw te worden die ze wilde zijn. Omdat ze een vrije geest is die de grenzen van de samenleving overschrijd, was ze vaak in conflict met zichzelf. Schilderen en dansen bracht haar naar een andere wereld, een wereld waar ze vrij is zonder beperkingen of grenzen. In deze wereld waant ze zich als inwoner van een stad waar ze eerder heeft gewoond, waar ze iedereen kent en iedereen haar kent.

Mina is ervan overtuigd dat dansen en schilderen zeer nauw met elkaar verbonden zijn en in balans staan met elkaar. Steeds wanneer haar uitdrukkingen op het doek vaag worden, vindt ze weer evenwicht in het dansen om haar donkerste emoties te verlichten en de vrede te herstellen.

Na verschillende stijlen te hebben uitgeprobeerd, kwam ze erachter dat ze het meest geïnteresseerd is in het expressionisme. Via deze stijl kan ze zichzelf het beste uitdrukken. Ze is altijd gefascineerd geweest door het gedrag en de reactie van mensen. Door de reactie van andere mensen te leren kennen, leerde ze over zichzelf. Dit hielp haar van binnen vrede te vinden.

‘’ Een persoon die een verhaal vertelt met lijnen, kleuren en lichaamstaal, kan een verhaal vertellen zonder woorden. Degene met het juiste perspectief is degene die het verhaal kan lezen. Dit laat de gedachten van mensen zien, wat mij fascineert. ’

De portretten van Mina Donyavi staan ​​bekend als krachtig, met sterke kleuren en lijnen die voortkomen uit haar verbeelding. Ze voelt dat ze deze mensen in een ander leven heeft ontmoet. Mensen uit verschillende werelden, met steeds weer andere kleding, hebben een verhaal in elk schilderij.