Jan III Kobel (1800-1838) - Landschap met vee

Kunstenaar: Jan III Kobel (1800-1838)
Titel van kunstwerk: Landschap met vee
Periode: 1800-1899
Techniek: Olieverf op doek
Handtekening: Handgesigneerd
Editie: Origineel
Staat: Redelijke staat
Totale afmetingen: 89×106×9,5 cm

Jan III Kobell (1800-1833) behoorde tot een familie van landschapsschilders. Hij was een begaafd schilder van vee in een vaak panoramisch weergegeven landschap. Het aangeboden pastorale werk is daar een goed voorbeeld van. Het is zeer gedetailleerd geschilderd en tegelijkertijd toont het een weidse blik in het landschap waar ook de fraaie 17-eeuwse wolkenpartijen opvallen.

Het schilderij is recent ontvangen en afkomstig uit een collectie van voornamelijk Nederlandse en Belgische kunstschilders.

Het schilderij is midden onder gesigneerd en gedateerd, 1834.

Het schilderij toont zeer lokaal licht verfverlies en is enigszins verontreinigd met oppervlaktevuil en vergeelde vernis. Het schilderij kan desgewenst, door onze professionele restaurator van Restauratoren Nederland, hersteld en opgefrist worden, een kostenopgaaf kunt u separaat opvragen. Nadien zal het werk weer in goede conditie zijn en een frisse uitstraling hebben.

Het is een vrij groot formaat werk, inclusief de authentieke lijst. Onze voorkeur gaat uit naar het ophalen van het schilderij, uiteraard kan het in overleg ook bezorgd worden.