Kunst online

Gedachten uit de kunstgemeenschap: wat gebeurt er nu de kunst online is gegaan?

Nu kunst en kunstbeurzen online zijn gegaan, stellen veel spelers in de sector zich de vraag: wat nu? Voor sommige kunstenaars en galeries is de overgang van offline naar online eenvoudig geweest; voor anderen is het nog steeds een aanpassing. Wij spraken met drie leden van de kunstgemeenschap over het snel veranderende kunstlandschap en wat dat betekent voor de toekomst.

Art Dumay

Wie zijn zij?

Art Dumay is een gerenommeerde kunsthandel in Nuenen (est 2000). Wij bemiddelen bij online verkoop. Sinds 2015 verkopen wij wereldwijd kunstobjecten online via Catawiki. Dit alles doen wij niet alleen in opdracht van particulieren, maar ook voor verzamelaars, bedrijven en organisaties.

Waarom hebben zij deze overstap naar online verkoop gemaakt?

“Na vele jaren van offline verkoop merkten we – vooral tussen 2014-2015 – dat de kunstwereld aan het veranderen was. Een algemene trend in de hele wereld toonde ons een toename van internettransacties. De kunstwereld is al jaren aan het digitaliseren en Covid-19 dwong kunstliefhebbers om kunst online te kopen. De digitale kunstwereld maakte een enorme sprong voorwaarts en wij wilden daar deel van uitmaken. Daarom veranderde het bedrijf van offline kunsthandelaar naar online kunstverkoper, omdat wij geloven in deze nieuwe wereld van kunst.”

 

Lodewijk Johannes Kleijn (1817-1897) - IJsgezicht met vele figuren

Wat zien zij als het belangrijkste voordeel van online verkopen?

Het grootste voordeel van het online verkopen van kunst is het bereiken van de juiste persoon voor het juiste kunstwerk. Met meer dan 16 miljoen bezoekers per maand biedt Catawiki ons een platform dat voor iedereen van over de hele wereld toegankelijk is, 24/7. Samen met onze hoge servicegraad, snelle en vlotte afhandeling bij het wereldwijd versturen van de werken en gerichte marketing, kunnen we nieuwe klanten bereiken.

Copyright: Catawiki

https://www.catawiki.com/en/stories/6091-as-fairs-move-online-the-collecting-world-faces-a-reckoning

Joseph Klibansky - City of Dreams

UITGELICHT

Kunstenaars

Begeistert

Begeistert Melanie haar gedachtes over de kunstcollectie van Eleonora Stol. Een kunstenares waarvan passie het hoofdthema is van haar werk.

Lees verder »