KiLynn (Ki) Tan

KiLynn (Ki) Tan (Jakarta, 1960) kreeg zijn eerste spiegelreflexcamera op zijn 12e van zijn vader. Zijn vader was afgestudeerd als architect, maar werkzaam als kunstschilder en fotograaf. Op jonge leeftijd emigreerde hij samen met zijn moeder naar Nederland. Alhoewel Tan een studie aan de Universiteit in Delft afrondde is hij als fotograaf autodidact. In de fotografie heeft hij zich niet beperkt tot slechts één thema. Tan fotografeert alles wat hem boeit, waardoor zijn portfolio erg breed is.

Zijn inspiratie vindt KiLynn Tan over het algemeen in Indonesië, waar hij het licht, de natuur en de mensen vindt die hij nodig heeft om zijn visie te vertalen naar foto’s. Tan heeft echter het grootste deel van zijn leven in Nederland gewoond en speelt ook in Nederland een actieve rol in de fotografie.

In 2015/ 2016 won Tan de Grote Paul, vernoemd naar Paul Huf, met zijn fotofilm producties na zijn deelname aan het Grote Paul Meesterklassement. Daarnaast is hij oprichter van de Click Click Community (CCC), deze vereniging van fotografen is zowel actief in Indonesië als in Nederland.