Jenny Boot

Jenny Boot (Nederland, 1969) begon haar artistieke carrière als schilder, maar al snel besefte ze dat fotografie een nog preciezer medium was om haar gevoelens te uiten, een taal die haar meer controle gaf bij het vertalen van haar visie naar beelden.

Laat haar je meenemen op een reis naar het diepst van haar geest: maak je veiligheidsgordel vast en neem een ​​zaklamp mee, want het wordt een hobbelige rit. Je wordt verleid, verbaasd, geprovoceerd en er is een kans dat je nooit meer terug wilt naar de saaiheid van de realiteit …

Jenny begon haar opleiding aan de Fotoacademie in Groningen. Ze wist toen nog niet veel over techniek en moest op zoek naar haar eigen identiteit als kunstenaar. Na twee jaar stopte ze met haar studies om te onderzoeken wat haar het meest inspireerde. Later voltooide ze haar opleiding modefotografie aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Licht is een belangrijk aspect in Jenny’s werk. Volgens de kunstenaar, hoewel een foto, een idee of een model mooi kan zijn, is licht wat een foto maakt of breekt. Het is door het gebruik van licht dat ze haar modellen kan vastleggen in schilderachtige beelden.

Jenny fotografeert vrouwen die, door hun lichamelijkheid, krachtige of sensuele persoonlijkheden uitdrukken. De meisjes op haar foto’s zijn vrouwen van de wereld die je recht in de ogen kijken en je proberen te verleiden. Deze kick-ass-vrouwen zijn niet bang om zichzelf bloot te geven. Jenny’s muzen hebben de bijzondere kracht om kwetsbaar te zijn.

De werken van Jenny Boot vindt u hier.