Jacqueline Bozon

Jacqueline Bozon (Helmond, 1 maart 1966) groeide op in Helmond en tekende in haar jeugd al heel erg veel. De kunstwereld lag echter heel ver bij haar vandaan, want volgens haar vader zat daar geen toekomst in. Zo gebeurde het dat Jacqueline in 1988 afstudeerde aan de PABO en niet aan de kunstacademie. Al stond ze met plezier voor de klas, de kunstwereld bleef haar toch trekken en liet haar niet meer los.

Om toch met kunst bezig te zijn begint Jacqueline Bozon met het maken van wandschilderingen in kinderkamers en het schilderen van haar emoties op doek. Dit wakkert haar enthousiasme alleen maar meer aan, waardoor ze zichzelf steeds meer technieken aanleert. Om zichzelf nog verder te ontwikkelen besluit ze naar de Academie voor Schone Kunsten te gaan. In 2003 neemt ze uiteindelijk een jaar onbetaald verlof van haar baan als leraar om zich volledig te wijden aan het schilderen. Als ze in 2005 is afgestudeerd aan de Academie, trekt ze de stoute schoenen aan en zegt na 17 jaar het onderwijs definitief vaarwel.

Sindsdien is ze intens bezig met schilderen, inspiratie opdoen, leren en studeren. Tijdens haar reizen raakt ze enorm geïnspireerd door verschillende culturen en door haar levenservaringen krijgt ze een eigen bijzondere kijk op het leven dat ze in haar doeken laat terugkomen. Motto in haar werk is “de kunst om te zien zonder te denken en niet denken dat men ziet”.

Jacqueline Bozons werk is nu te koop via 1stdibs.