The Master of 3-D Pop Art

Charles Fazzino, afgestudeerd aan de School of Visual Arts in New York City, is een van de meest populaire en meest verzamelde popartiesten aller tijden.

Tijdens zijn meer dan dertig jaar als popartiest heeft hij zijn unieke, gedetailleerde, levendige en driedimensionale stijl van kunstwerken ingevoegd in het weefsel van de populaire cultuur. 

Zijn kunstwerken bevatten invloeden van stedelijke landschappen, sportevenementen en moderne beroemdheden. Zoals beschreven in het boek over Fazzino getiteld The Master of 3-D Pop Art: “Charles Fazzino, een innovatieve en fantasierijke verteller, serveert een groot aantal details in zijn unieke driedimensionale creaties.

De kunstwerken van Fazzino worden tentoongesteld in honderden musea en galerieën in meer dan twintig verschillende landen. Hij heeft veel particuliere en belangrijke opdrachten ontvangen en is geselecteerd als de officiële artiest voor festivals en evenementen over de hele wereld. Charles wordt vaak een popcultuurhistoricus genoemd vanwege de breedte van zijn werk en de manier waarop het zijn verzamelaars raakt en de beste delen van hun hedendaagse leven vastlegt.

Zijn nalatenschap zal hem markeren als onderdeel van de volgende generatie beroemde popartiesten terwijl hij de paden volgt die oorspronkelijk zijn gesmeed door popartpioniers zoals Andy Warhol, Keith Haring, Red Grooms en Roy Lichtenstein.

 

 

error

Interessant? Je kunt het delen met jouw eigen netwerk, waarvoor alvast dank!